O scurta istorie

9 0 0
                                    

Seijin stătea calm pe fotoliul aflat lângă fereastra. Pe canapeaua din dreapta lenevea Omi-Megan ; in fata bufetului suedez, inspectând băuturile , era Cameneon , iar Oroshi, plictisit sa aștepte sosirea celorlalți se plimba de colo-colo. Pe măsuța de lângă canapea se afla legendara servieta a lui Seijin. In ea se afla planșa cu  Înțelegerea care toți ar trebui sa o semneze.

      Rioshi , Sholl si EL Angel trebuiau sa sosească in orice clipa, dar răbdarea lui Oroshi atinsese punctul critic. Se plictisise, el rareori aștepta pe cineva, de obicei el întârzia la întâlniri, deși era un tip punctual si corect( bine nu pot spune ca toate acțiunile sale erau legale, dar într-o lume in care orice este permis nimeni nu poate spune ce este bine sau rău).

Seijin privește încruntat pe fereastra, zărește deasupra blocurilor vecine  o lumina roșie care provenea de la un portal. Câteva secunde mai târziu PDA-ul din buzunar începe sa vibreze; Seijin îl scoate ușor din buzunar si citește mesajul primit : “ Ajung in 5 minute. Semnat EL Angel. P.S. nu vin singur!”.

      Ușa se deschide ușor si androidul Rioshi pătrunde in încăpere. La apariția androidului Oroshi se oprește in loc , de parca timpul s-ar fi oprit in loc. Seijin se ridica in picioare si face câțiva pași pana la masa si deschide servieta.

- EL Angel sosește in 5 minute. spune Seijin care scoate din servieta planșa cu înțelegerea si un proiector video.

- Deci putem începe. spune  androidul.

- A spus ca nu vine singur. continua  Seijin.

Toți din camera se uita sper Seijin, rareori se permitea unui membru sa vina însoțit la o întrunire a consiliului. Si venirea cu un însoțitor trebuia anunțata din timp si 50% dintre membrii reuniți trebuiau sa fie de acord cu participarea însoțitorului.

-EL Angel este însoțita de Khensi. Ei tocmai sosesc din misiune. spune androidul. Au fost in vizita pe planeta Rank’nok. Cred ca au ceva important sa ne spună  așa ca însoțitorul va participa la întrunire; nu se va vota.

- Poftim??? Cum adică nu se votează? zbiară furios Oroshi.

Androidul oftează; cu Oroshi, uneori, era imposibil sa ajungi la o înțelegere. Acesta se afla la aceasta întrunire doar pentru ca insistase Seijin si datorita abilitaților pe care le arătase lumii întregi in ultimul timp.

- Aceasta nu este o întrevedere oficiala a consiliului. continua Rioshi. Toți cei care au fost chemați la întrevedere sunt prezenți in camera, in afara de EL Angel si Sholl care vor ajunge in curând.

După o scurta pauza scurta , in care Rioshi avansează spre Seijin, continua :

- Seijin si cu mine credem ca e timpul sa înceteze aceste conflicte dintre noi.

Asprimea din vocea androidului ii făcea pe cei din încăpere sa tremure la propriu, de parca se cutremura pământul. Privirea acestuia devenise una cruda si pătrunzătoare. Joaca se terminase, întrunirea începuse si el trebuia sa se impună de la bun început, trebuia sa-i facă sa înțeleagă ca vorbea serios (ca întotdeauna), si ca de acum nu mai era timp de greșeli.

- Oroshi , continua Rioshi care ii arunca acestuia o privire nimicitoare de parca ar fi vrut sa-l omoare, participi la aceasta întrunire doar pentru ca a insistat Seijin.

Se aude un bocănit scurt , apoi ușa se deschide ușor; era EL Angel alături de Khensi si Sholl.cu privirea coborâta in pământ si îngândurat Sholl pășește înăuntru. Arunca o privire vaga la cei prezenți in timp ce pășește agale spre fotoliul pe care stătuse mai devreme Seijin. Se așază pe fotoliu apoi oftează . își duce mâinile la fata, de parca s-ar fi  o mare nenorocire.

In acest timp toți îl priveau in tăcere. Seijin ii privește pe ceilalți 2 proaspeți sosiți alături de Sholl si observa si pe fetele lor obosite aceeași tristețe. Chiar in momentul in care dorea sa întrebe ce sa întâmplat Sholl începe sa vorbească :

- Radek Ashk’ek ! face o scurta pauza in timp ce arunca o privire scurta spre Rioshi; oftează! Radek Ashk’ek a început sa caute HANA SEIKATSU !

Pe fetele lui Rioshi si Seijin se putea citi de la distanta uimirea si nervozitatea. Pentru ceilalți HANA SEIKATSU si Radek Ashk’ek nu însemna nimic, nu mai auzise niciodată de persoanele respective sau ce era însemnau cuvintele respective.

- Toata populația de pe Rank’nok a fost măcelărită. spune EL Angel. Am găsit o nava cu care sosise unul dintre mercenarii lui Radek Ashk’ek si din jurnalul de bord am aflat ca este in căutarea HANA SEIKATSU.

-  HANA SEIKATSU ! spune Rioshi oftând. Înseamnă ca si Nazaret caută HANA SEIKATSU. . .

- Ce este HANA SEIKATSU si cine este Nazaret si Radek Ashk’nu-mai-știu-cum ? întreabă Cameneon.

Omi-Magen, care pana in acest moment a stat atenta si a ascultat discuția încinsă , se ridica de pe canapea si se duce la bufetul suedez. Își umple un pahar de whisky , îl bea pe nerăsuflate apoi îl umple din nou. Începe sa surâdă, de parca ea avea habar despre ce se vorbea. Adevărul este ca avea habar despre cine este Radek Ashk’ek. Se îndreaptă înapoi spre canapea in timp ce spune :

- Nu știu cine este HANA SEIKATSU sau ce este, dar îl știu Radek Ashk’ek, face o scurta pauza in timp ce se așază pe canapea; oftează. In ultimul timp in misiunile din spațiu am auzit despre el, odată chiar l-am si întâlnit. Pot spune ca e foarte puternic.

- Radek Ashk’ek lucrează pentru Nazaret. Spune androidul care-l privește pe Seijin. Deci vor ajunge si aici. . . .

- Ne poate explica si noua despre ce naiba vorbiți voi aici? Zbiară Oroshi când vede ca nimeni nu se obosește sa le explice si lor, celor care asistau la discuție, despre ce era vorba.

Seijin îl privește pe Oroshi, apoi arunca o privire spre Rioshi. Preț de o secunda se uita peste planșele pe care le ținea in mana, apoi începe sa le împartă tuturor.

- Citiți ce scrie pe planșa apoi discutam. Spune Seijin care se așază pe marginea fotoliului pe care stătea Sholl.

Pe planșeta era scrisa istoria ashanti de pe Pământ : in anul 1965 a sosit pe Pământ Seijin care se refugiase aici după încercarea eșuată de al asasina pe Nazaret. Era rănit si neajutorat , iar atunci când a luat legătura cu localnicii a ajuns repede într-un ospiciu.

In momentul in care Seijin deschisese portalul care l-a adus pe Pământ   avanpostul in care fusese criogenat Rioshi revine la viată si îl trezește pe android : oamenii de pe planeta erau capabili sa manipuleze “azrath-ul”. . . .

După ce s-au reîntâlnit, Seijin si Rioshi  au început sa caute viitorii ashanti cu care ar fi trebuit sa pornească la o noua revoluție , atât pe Pământ cat si in întregul Univers. Dar  locuitorii deja se foloseau de Isho(erau niște recipiente care îl ajuta pe purtător sa manipuleze energia Azrath. Erau clasificate pe 5 categorii A, B ,C ,D si S, iar cele din categoria A erau folosite de mesageri, spioni si informatori. Cele mai puternice Isho, si cele mai rare , desigur, erau cele din categoria S), nu toata populația, doar armata celor mai puternice națiuni si totul era strict secret; care se luptau pentru supremația planetara. Erau împărțit in 2 mari blocuri politice si purtau un război aproape 10 ani.

Rioshi si Seijin au început sa își facă o reputație in noua lume si neoficial au schimbat ordinea puterilor pe planeta. S-au implicat in diverse conflicte locale care ar fi putut degenera in ceea ce se numea Al 3-lea Război Mondial.

Totul sa schimbat in anii 1989-1991 când acel bloc politic denumit “comunism” s-a prăbușit lăsând loc unei noi ordini mondiale. In anul 1990 avea sa se nască cel care avea sa se schimbe totul in lumea întunecată ashanti : Sholl, mai exact 14 noiembrie 1990.  In aceea zi preț de câteva minute Rioshi fusese dezactivat, toți cei care foloseau Isho paralizaseră temporar, totul se întâmplase in momentul când se născuse Sholl cunoscut oficial sub numele de Alex.

- Toate informațiile astea le știm deja. Spune Omi-Magen. Tot nu înțeleg motivul care a stat la baza acestei întruniri a consiliului.

-  Da, tot ce ați citit la început este o scurta istorie despre cele întâmplate in ultimele decade. Citiți in continuare si vi-ti afla răspunsul la o întrebarea : “ de ce au fost create Isho?” spune Rioshi.

Hana SeikatsuΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα