sixteen

100 11 15
                                    

9 YIL ÖNCE

Sekiz yaşındaki Leo yangına korkuyla bakarken bir kadın omzuna dokundu. Leo önce biraz önce annesine saldıran toprak giysili kadın olduğunu sandı ancak bu çok daha farklıydı. Genç kadının üzerinde kırmızı bir trençkot vardı ve siyah uzun saçları omzundan dökülüyordu. Yere eğilip Leo'nun boyuna geldi. "Leo sen ne yaptın?"

Leo ağlayarak yanan kulübeye baktı. "Be-Ben isteyerek olmadı. Annem..."

"Annen artık yok, Leo." Leo bunu duyunca daha da ağlamaya başladı. Siren sesleri gelmeye başladığında kadın yavaşça omuzlarına dokundu. "İtfaiye ve polisler geliyor, seni suçlayaraklar."

"B-Ben isteyerek yapmadım ki."

Kadın başını iki yana sallayarak ayağa kalktı ve elini uzattı. "Önemi olmayacak, Leo. Benimle gelmen gerek."

"Seni tanımıyorum bile."

Kadın telaşla yaklaşan sirenlere tekrar baktı. Ardından yüzüne yapmacık bir gülümseme kondurdu. "Benim adım Medea. Babanın bir arkadaşı sayılırım. Beni eğer annene bir şey olursa sana bakmam için gönderdi. Hadi gel."

Leo kulübeye son bir kez daha baktıktan sonra kadının elini tuttu.

3 YIL ÖNCE

Leo bıkkınlıkla yüzüne kapatılan kapıya ellerini dayadı. Kilit yeri aşırı ısı yüzünden eridiğinde ayağıyla tekme atıp içeri girdi. Bıkkınlıkla içinde bulunduğu malikaneye baktı. Neden malikane olmak zorundaydı? Ufak bir ev olsa olmuyor muydu?

İç çekip odalara tek tek bakacaktı ki içeriden duyduğu sesle gülümsedi. İşini gerçekten çok kolaylaştırmışlardı.

Leo'nun ellerini alevler kaplarken mutfağın arka çıkışına vardı. Ahşap kapıyı tek bir hareketle parçalayıp tekrar dışarı çıktı. Etrafa ufak bir bakıştan sonra garaj kapısının açık olduğunu gördü. Yüzüne bir gülümseme yayıldı. Melez avının en sevdiği kısmına gelmişti.

Garaja birkaç saniyede ulaşıp elindeki alev topunu arabaya binmek üzere olan adama savurdu. Adam birden sertçe garajın duvarına çarpınca yanındaki kız çığlık attı. Leo kızı umursamadan adama yöneldi, melezi ele geçirmeden önce daima ilk ölümlü ebeveyninden kurtulurdu, böylece ileride başına bela olmazlardı.

Leo elindeki alev topunu adama atacağı sırada kızın sesi duyuldu. "DUR! Lütfen dur, lütfen."

Leo'nun bedeni aniden olduğu yerde kaldı, tüm kasları kasıldı. Leo'nun gözleri şaşkınlıkla havada donup kalan eline ve yerdeki adama kaydı. Dudaklarını zorlukla oynattı. "Ne-Neler oluyor?"

Kız ağlamayı kesip şaşkınlıkla ona baktı. O da neler olduğundan habersiz gibiydi. Kız yavaşça önünden geçip babasını ayağa kaldırdı. "Baba neler oluyor?"

Adam da en az onun kadar şaşkın görünüyordu. "Neden hareket etmiyor?" diyerek Leo'yu inceledi.

"Hareket edemiyorum!" dedi Leo dişlerinin arasından. "Kızın bana bir şey yaptı!"

Adam şaşkınlıkla kızına baktı. "Piper bunu sen mi yaptın?"

Kız ağzını açıp kapadı. Daha önce insanlara istediğini yaptırdığı olmuştu ama bu bambaşka bir şeydi.

Leo bıkkınlıkla iç çekti. "Melez olduğunu bilmiyor muydun?"

"Melez mi?"

"Yarı tanrı." Leo gözlerini devirdi. "Annen kim senin ya?"

Adam bir anlığına duraksadı. Leo ikisinin de şaşkınlığından gerçekten hiçbir şey bilmediklerine ikna oldu. Bir anlığına aklına annesi ile geçirdiği günlerin basitliği geldi, yüzünde ister istemez bir tebessüm oluştu. O sırada kolunu yavaşça indirebildiğini fark etti.

dark world | percy jacksonWhere stories live. Discover now